Werkschoenen met boa sluiting kopen? Sixton, Bata, S3 en meer!

Werkschoenen met boa sluiting kopen? Sixton, Bata, S3 en meer!

Op zoek naar werkschoenen met boa sluiting? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben werkschoenen met boa sluiting van onder andere Sixton en Bata, en met de S3 veiligheidsnorm.

Wat zijn werkschoenen met een boa sluiting?

Werkschoenen met een boa sluiting zijn werkschoenen met een ander sluitsysteem dan een veter. In plaats van een veter heeft de schoen een roestvrijstalen draad. De schoen kan door middel van een draaiknop strakker worden getrokken en met een enkele klik weer losgemaakt.

De boa sluiting is ontwikkeld in de wieler- en wintersport. Men zocht een manier om de schoen stevig te sluiten, zonder veters. Je kunt je voorstellen dat een losgeraakte veter die tijdens het wielrennen om de trapper wikkelt, geen prettige gevolgen heeft.

Wat zijn werkschoenen met een boa sluiting

Voordelen van werkschoenen met boa sluiting

De voordelen van werkschoenen met boa sluiting zijn dan ook vooral dat de werkschoen geen veters heeft. Veters die er niet zijn, kunnen ook niet losraken en voor gevaarlijke situaties zorgen.

Naast gevaarlijke situaties zijn veters ook nog eens vuilgevoelig. IJs, vuil en zand blijven er aanplakken en ook dat is met de boa sluiting verleden tijd.

Daarnaast trek je werkschoenen met een boa sluiting gemakkelijk aan en uit. Je kunt ze strak aantrekken zonder veel moeite. De kans dat je werkschoen blijft hangen en zelfs achterblijft in een modderig gebied, is daarmee een stuk kleiner. Ook gaat een boa sluiting langer mee dan een veter.

Lees ook ons artikel over veiligheidsschoenen voor dames en heren

Werkschoenen s3 boa sluiting

Werkschoenen s3 met boa sluiting hebben een beschermende tussenzool om de schoen waterdicht te maken. S3 staat voor de veiligheidsnorm van de werkschoen. S1 is een werkschoen met een verstevigde neus die oliebestendig is en energieabsorptie heeft in de hak. S1P heeft als extra een anti-penetratie zool. S2 is een waterdichte schoen. Type veiligheidsschoenen S3 is een combinatie van S1P en S3.

Werkschoenen s3 boa sluiting

Daarmee kunnen werkschoenen s3 dus gedragen worden op plekken met een verhoogd risico op val-of stootschade, maar ook op plekken waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Als de werkschoenen s3 ook nog een boa sluiting hebben, sluiten ze niet alleen goed en comfortabel aan op de voet, maar kunnen ze ook snel aan- en uitgetrokken worden.

Bata werkschoenen met boa sluiting

Bata werkschoenen met boa sluiting zijn comfortabele werkschoenen met een hip design. Bata werkschoenen met boa sluiting staan tevens bekend om hun perfecte pasvorm en geven daarmee de beste ondersteuning. Aangezien je in de bouw gemiddeld zo’n 900 km per jaar loopt, is dat geen overbodige luxe!


Hoge werkschoenen met boa sluiting

Hoge werkschoenen met boa sluiting bedekken ook de enkels. De boa sluiting zit net als bij veterschoenen op het hoogste punt van de schoen. Hoge werkschoenen met boa sluiting zijn er van diverse merken. Bata, Sixton, Elten Till, etc. hebben zowel lage als hoge werkschoenen met boa sluiting.

Hoge werkschoenen met boa sluiting

We hebben ook werkschoenen met draaisluiting

Er zijn meerdere werkschoenen met draaisluiting. Deze zijn in principe gelijk aan werkschoenen met een boa sluiting, alleen zit er geen officiële boa sluiting op. De werking is hetzelfde. Wij hebben diverse merken werkschoenen met draaisluiting.

Op zoek naar andere werkschoenen? Vraag ons advies

Ben je op zoek naar werkschoenen met of zonder boa sluiting? Wij hebben diverse merken als Bata en Sixton werkschoenen.

Wij adviseren je graag over wat het beste bij jou en je werksituatie past! En kunnen ook adviseren in bij-producten zoals een droogloopmat op maat.

Over de schrijver
He! Mijn naam is Vince Keller en ben accountmanager van Textiel Services Rijnmond. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden via 0630481238 of vince@tsrbv.nl
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?