Warme en waterdichte werkhandschoenen voor heren en dames
05 oktober 2022 

Warme en waterdichte werkhandschoenen voor heren en dames

Op zoek naar warme en waterdichte werkhandschoenen voor heren en dames? In dit artikel vertellen we je alles wat jij moet weten. Zo weet je zeker dat je de juiste werkhandschoenen aanschaft die ook nog eens winterproof zijn.

Wat zijn waterdichte werkhandschoenen?

Waterdichte werkhandschoenen houden je handen droog. Ze laten geen water, olie, teer of vet door. Daarnaast zorgen ze ook voor perfecte grip. Zelfs na aanraking met vloeistoffen. Goede waterdichte werkhandschoenen houden je handen in de meest vochtige werkomstandigheden droog.

waterdichte werkhandschoenen koop je bij Textiel Services Rijnmond

Is er een verschil tussen werkhandschoenen voor heren en dames?

Het verschil tussen werkhandschoenen voor heren en dames is er, op de maat, kleur of het patroon na, eigenlijk niet. Ze functioneren even goed. Bekijk ons assortiment werkhandschoenen heren en werkhandschoenen dames in onze brochure vanaf pagina 436.

Ik wil advies op maat

Warme waterdichte werkhandschoenen uitgelicht

Lang niet alle werkhandschoenen zijn hetzelfde. Iedere handschoen kan zijn eigen functie hebben. Afhankelijk van het soort werk dat je moet verrichten bepaal je welke het meest geschikt is. Wil je waterbestendig werken onder koele omstandigheden? In dit geval zit je met warme waterdichte werkhandschoenen goed. We benoemen de belangrijkste kenmerken om in gedachten te houden bij de aankoop.

Want naast bovengenoemde functionaliteiten zijn er meerdere redenen om warme waterdichte werkhandschoenen aan te schaffen. Zo beschermen ze ook tegen uitslag, infecties en andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid.

Denk ook goed na over het soort materiaal van de handschoen. Kies je voor leer dan ben je vaak verzekerd van een stevige fit. Op zoek naar werkhandschoenen die je handen wat meer laten ademen, maar toch voldoende bescherming geven? Dan ben je beter af met synthetisch materiaal. Dit materiaal helpt voorkomen dat je handen gaan zweten tijdens het dragen. Zweet kan tot ongemak leiden en zelfs de handschoen beschadigen.

Warme waterdichte werkhandschoenen

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, kan de handschoen gewassen worden? Waterdichte werkhandschoenen kunnen met water en zeep gewassen worden. Omdat ze vaak gemaakt zijn van duurzame synthetische materialen. Zijn deze van ander materiaal gemaakt? Check dan altijd eerst even de wasvoorschriften.

Lees ook eens: Waterdichte broeken voor dames en heren: hier moet je op letten!

Waterdichte werkhandschoenen voor in de winter

Wat zijn dan de beste waterdichte werkhandschoenen voor in de winter of voor het werken in koude omstandigheden? Onderkoeling wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Zoek daarom naar warme waterdichte werkhandschoenen met thermische isolatie en een goede pasvorm.


Dunne waterdichte werkhandschoenen

In tegenstelling tot standaard winterhandschoenen bieden dunne waterdichte werkhandschoenen extra voordelen. Het oppakken van kleine voorwerpen en het uitvoeren van precieze handelingen gaat namelijk veel makkelijker. Dit maakt dunne waterdichte werkhandschoenen onmisbaar voor buitenwerk in de winter of in een koel- of vriescel.

Werkhandschoenen voor in de bouw

Waarom werkhandschoenen belangrijk zijn in de bouw daar kun je verschillende redenen voor bedenken. De voornaamste reden is natuurlijk bescherming. Werkhandschoenen voor in de bouw kunnen bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen, blaren en schadelijke stoffen.

Extra belangrijk om op te letten bij de aanschaf is dat ze niet snel slijten.

werkhandschoenen bouw

Naast werkhandschoenen leveren we meer persoonlijke beschermingsmiddelen

De beste waterdichte werkhandschoenen volgens Textiel Services Rijmond

Al onze warme waterdichte werkhandschoenen voldoen aan alle normen en eisen die door de wetten worden voorgelegd. Vertel ons voor welke werkzaamheid je de handschoenen nodig hebt. Dan helpen we je bij het maken van de beste keuze.

Ik wil graag advies op maat

Over de schrijver
He! Mijn naam is Vince Keller en ben accountmanager van Textiel Services Rijnmond. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden via 0630481238 of vince@tsrbv.nl
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?