Veiligheidskleding: waarom is het belangrijk (en vaak oranje)?

Veiligheidskleding: waarom is het belangrijk (en vaak oranje)?

Er worden jaarlijkse talloze ongevallen voorkomen door veiligheidskleding. Zon, mist, sneeuw of regen kunnen zorgen voor een verminderd zicht bij weggebruikers met een verhoogd risico op ongevallen.

Omdat bijvoorbeeld stratenmakers, groenonderhouders of mensen die wegwerkzaamheden uitvoeren bezig zijn met het uitvoeren van hun werkzaamheden, lopen zij extra risico. De afwijkende oranje kleur van de veiligheidskleding, in combinatie met de reflecterende strepen zorgt ervoor dat de drager ervan zo veel mogelijk opvalt. In dit blog geven we meer informatie over veiligheidskleding.

Wat is veiligheidskleding precies?

Veiligheidskleding is kleding die bijdraagt aan de veiligheid van de medewerker. Dat klinkt logisch, maar de eisen voor veiligheidskleding verschillen per sector. De ene sector heeft andere eisen voor hun veiligheidskleding dan andere sectoren. Zo zijn de eisen in de foodindustrie vooral gericht op hygiëne en bij de brandweer op bescherming tegen hoge temperaturen.

Om deze reden is veiligheidskleding altijd gekenmerkt door bepaalde keurmerken die aantonen aan welke eisen het kledingstuk voldoet. Door deze duidelijke keurmerken weet je zeker dat je veilig bent met het uitvoeren van je werk.

Veiligheidskleding is een onderdeel van PBM services (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) die Textiel Services Rijnmond levert.

Waarom is sommige veiligheidskleding oranje?

Waarom veiligheidskleding oranje is? Dit komt doordat sinds 1 januari 2021 de regels van de eisen voor de uitvoering en kleur van signaalkleding zijn aangescherpt binnen Nederland. Alle weg- en spoorbouw werkzaamheden moeten worden verricht in de voorgeschreven fluorescerende oranje rode kleur.

Deze regels werden verduidelijkt omdat het de herkenbaarheid verbetert en het hierdoor in één oogopslag mogelijk is een spoor- of wegwerker te onderscheiden van een hulpverlener of brandweerman.

veiligheidskleding oranje

Ben jij op zoek naar oranje veiligheidskleding? Textiel Services Rijnmond helpt je graag verder! Neem contact en ontdek de mogelijkheden.

Veiligheidskleding voor de bouw en andere gevaarlijke beroepen

De bouw is een sector waar veiligheidskleding heel belangrijk is. Er zijn veel situaties waarin het snel mis kan gaan en waar de juiste veiligheidskleding je redding kan zijn. Sterker nog: goede veiligheidskleding in de bouw redt levens!

Veiligheidskleding is natuurlijk niet exclusief voor de bouwsector, ook andere sectoren gebruiken veiligheidskleding:

 1. Bouwsector
 2. Voedingssector 
 3. Metaalsector
 4. Reinigingssector
 5. Gezondheidszorgsector (lees ook eens ons artikel over bedrijfskleding zorg)
 6. Agrarische sector
 7. Spoor- en wegwerkzaamheden
 8. Waterschappen
 9. Hulpdiensten
 10. Defensie
 11. Onderhoud

En zo worden er in nog veel meer aparte situaties veiligheidskleding gebruikt. Textiel Services Rijnmond is gespecialiseerd in alle soorten veiligheidskleding.

Veiligheidskleding voor de bouw nodig? Textiel Services Rijnmond staat voor je klaar

Veiligheidskleding kettingzaag

Het werken met een kettingzaag is niet zonder gevaar. Kettingzagen hebben veel kracht en om jezelf te beschermen heb je dus zeer sterke veiligheidskleding nodig.

Die veiligheidskleding voor een kettingzaag heeft snijbescherming. Dit zorgt er voor dat de zaag niet zomaar in je been slaat maar vast slaat in je broek. Let op: Het biedt geen honderd procent bescherming. Het is onmogelijk om met welke stof dan ook je volledig te beschermen voor de kracht van een kettingzaag.

Met het gebruik van een kettingzaag heeft u ook diverse persoonlijke beschermingsmiddelen nodig:

 1. Bouwhelm
 2. Veiligheidszaagkleding
 3. Schoenen met stalen neuzen

Veiligheidskleding Rotterdam en de rest van Nederland

Ben jij op zoek naar veiligheidskleding in Rotterdam? Dan ben je aan het juiste adres. Textiel Services Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en door onze snelle service staan we altijd klaar voor onze klanten om ze snel te helpen met het leveren en/of schoonmaken van hun veiligheidskleding.

Onze vrolijke chauffeurs rijden echter graag verder dan Rotterdam. Is jouw bedrijf gevestigd in (de omgeving van) Zuid-Holland, dan kun je voor het aankopen, repareren, schoonmaken en/of bedrukken van veiligheidskleding bij ons terecht.


Veiligheidskleding Emmen

Kom jij uit Emmen en ben je op zoek naar veiligheidskleding? Textiel Services Rijnmond transporteert veiligheidskleding landelijk en dus staan we ook graag voor je deur in Emmen.

Veiligheidskleding bedrukken? We doen het graag voor je!

Onze specialisten voorzien jouw veiligheidskleding met zorg en aandacht van bedrukking! Ieder soort drukwerk behandelen wij zorgvuldig, zodat het slijtvast is en veel langer dan één wasbeurt of regenbui meegaat. Lees ook eens de 3 voordelen van werkkleding bedrukken.

Dat geldt natuurlijk ook voor het laten borduren van bedrijfskleding. Voor alles wat geborduurd kan worden, kun je terecht bij Textiel Services Rijnmond B.V. Bedrijfskleding, promotiekleding, corporate kleding, emblemen, rangen en vaandels voldoen altijd aan onze hoge kwaliteitsnormen.

Ieder borduursel behandelen wij zorgvuldig, zodat het slijtvast is en langer dan één wasbeurt of regenbui meegaat. Een handgemaakte presentatie van uw merk. Exclusief en karakteristiek. Ervaar het verschil dat een vakman maakt. Benieuwd naar de mogelijkheden rondom het bedrukken van veiligheidskleding? Neem contact op.

Veiligheidskleding bedrukken

Kom langs in onze veiligheidskleding winkel 

Textiel Services Rijnmond heeft ook een winkel waarin je onze veiligheidskleding kunt bekijken en passen. Onze medewerkers voorzien je natuurlijk ook graag van advies. Benieuwd naar ons assortiment werkkleding? We zien je graag verschijnen!

Je kunt bij ons ook terecht voor:

Over de schrijver
He! Mijn naam is Vince Keller en ben accountmanager van Textiel Services Rijnmond. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden via 0630481238 of vince@tsrbv.nl
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?