Een droogloopmat op maat: voor een schone en nette entree

Een droogloopmat op maat: voor een schone en nette entree

Het gebruik van een droogloopmat op maat bij de ingang of doorgang van jouw bedrijfsruimte zorgt ervoor dat vocht niet via de schoenen wordt meegenomen naar binnen. Hierdoor verminder je niet alleen de schoonmaakkosten, maar verbeter je ook de uitstraling van je bedrijf.

Wat is een droogloopmat? 

Een droogloopmat zorgt ervoor dat je je schoenen droogloopt. De vezels in de mat nemen al het vocht, wat aan de onderkant van je schoenen zit, op. Binnen een paar stappen zijn je schoenen helemaal droog. Omdat het vocht in de mat achterblijft, blijft je binnenruimte droog.

Een droogloopmat wordt binnen gebruikt en kan het beste achter de deur neergelegd worden. Op die manier zijn de schoenzolen droog voordat ze de vloer opstappen. Met een droogloopmat in je kantoor of bedrijfsruimte, lopen je medewerkers nooit meer met natte schoenen naar binnen. De mat neemt het vocht heel goed op, waardoor de mat ook snel weer droog is.

Je hebt ze in verschillende soorten en maten: van een droogloopmat op maat met rand tot aan een droogloopmat op maat antraciet.

Wat is een droogloopmat

Het verschil tussen een droogloopmat en schoonloopmat

Zowel een droogloopmat als een schoonloopmat houden je entree schoon. Maar wat is nu het verschil en wanneer kies je voor welke mat?

Zoals eerder beschreven is een droogloopmat bedoeld om vocht op te nemen. Een schoonloopmat is perfect om het vuil onder de schoenzolen vandaan te schrapen. Daar zorgen de stugge en rechte haren voor.

Omdat de haren rechtop staan, blijft het vuil niet op de mat liggen, maar zakt het ertussen weg. Zo wordt het vuil niet mee naar binnen gelopen.

Wanneer kies je een droogloopmat?

Het doel van een droogloopmat is dus vooral vocht opnemen. Wanneer het geregend heeft zorgt de mat dat dit niet naar binnengelopen wordt. Zo worden glijpartijen voorkomen en de veiligheid vergroot. De mat neemt ook vuil op, maar in mindere mate dan een schoonloopmat.

Een dikke droogloopmat op maat nodig? Textiel Services Rijnmond staat voor je klaar

Combinatie van een schoonloopmat en droogloopmat op maat

Je krijgt het beste resultaat met een combinatie van deze twee deurmatten. Door aan de buitenkant van de ingang een schoonloopmat neer te leggen voor het grove vuil en aan de binnenkant van de ingang een droogloopmat om het vocht op te nemen. Op die manier houdt je het vocht en vuil buiten en wordt het binnen zo schoon mogelijk.

Laat direct bij de entree van jouw bedrijf een onuitwisbare indruk achter, door te kiezen voor een droogloopmat met logo. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en draagt bij aan de merkbekendheid.

Droogloopmat met logo

Een droogloopmat kopen, huren of laten wassen bij Textiel Services Rijnmond

Ben je op zoek naar een droogloopmat of schoonloopmat op maat voor jouw bedrijf of organisatie? Wij bieden een divers aanbod in kleuren, afmetingen en kwaliteiten. Ook het wassen van matten behoort tot de mogelijkheden. Door ons speciale wasprogramma blijven de matten en logo’s/bedrijfsnamen in goede conditie.

Wil je meer weten over onze droogloopmatten? Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
He! Mijn naam is Vince Keller en ben accountmanager van Textiel Services Rijnmond. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden via 0630481238 of vince@tsrbv.nl
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?