23 september 2021 

"De klant staat voorop bij Textiel Services Rijnmond'

De Schur Flexibles Group maakt verpakkingen voor de food-industrie. Ze bedienen een groot deel van de Europese zoetwarenindustrie met een uitgebreide ‘product range’. Zo maken ze bijvoorbeeld de verpakkingen voor Mentos. Schur is een internationaal bedrijf met een Nederlandse vestiging in hartje Rotterdam.

No- nonsense benadering

Sebastiaan van den Steenhoven is binnen Schur Flexibles verantwoordelijk voor de bedrijfskleding. Hij vertelt: “Wat ons aanspreekt in TSR is de no-nonsense benadering. Ze zijn een echt familiebedrijf, kleinschalig en down to earth. Er kan wel eens wat misgaan. Maar als er problemen zijn, dan worden die samen opgelost. De lijntjes zijn kort en de mentaliteit is echt Rotterdams: niet lullen maar poetsen. Je hoeft niet de goedkoopste te zijn, maar je moet toegevoegde waarde leveren aan je klant. De klant is belangrijk en staat voorop. Dat doet TSR zo, maar dat doen wij ook zo. En die benadering bevalt goed.”

Schur Flexibles Group over de sterke samenwerking met Textiel Services Rijnmond

Werkkleding wassen uitbesteden

“Omdat we onderdeel zijn van de keten binnen de food- industrie, moeten we voldoen aan de BRC- norm. Eén van de voorwaarden van deze norm is dat onze mensen hun kleding niet thuis mogen wassen, omdat gescheiden gewassen moet worden. Wij zijn dus verplicht om het wassen van de werkkleding uit te besteden. Onze medewerkers hebben op het werk hun eigen kluisje voor o.a. hun bedrijfskleding en kleden zich daar aan het begin en einde van elke werkdag om.”

Bedrijfskleding kopen vs bedrijfskleding huren

“Voordat ik me bezig ging houden met de bedrijfskleding was het allemaal slecht geregeld. We hadden contracten lopen met diverse partijen met rare algemene voorwaarden en vreemde huurconstructies. Daar zijn we, met veel moeite, vanaf gestapt. Huren is natuurlijk altijd duurder op lange termijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de kleding te gaan kopen. In de zoektocht naar een andere leverancier hebben we contact gezocht met TSR en na een prettige kennismaking zijn we in 2011 met hen in zee gegaan.”

Schur Flexibles Group is gevestigd in hartje Rotterdam

Schur Flexibles Group is gevestigd in hartje Rotterdam

Voorraadbeheer en bedrijfskleding vervangen

“Onze bedrijfskleding kopen we en laten we dus ook wassen bij TSR. Er is een wekelijks contactmoment om de kleding te wisselen. We hadden ook nog heel veel reservekleding liggen. Dat is meegenomen en blijft bij TSR op voorraad. Zij regelen nu het voorraadbeheer. Als er nieuwe kleding nodig is, wordt er eerst gekeken in de voorraad. Ook kreeg ik regelmatig kleding terug wat vervangen moest worden. Ook dat regelt TSR nu, dus daar heb ik ook geen omkijken meer naar.”

Sebastiaan sluit af: “Ik wil geen omkijken hebben naar de bedrijfskleding. We hebben een reden om het uit te besteden en dan moet het goed geregeld zijn. We zijn tevreden over TSR en blij met de samenwerking en ik hoop dat we die nog heel lang kunnen continueren.”

Over de schrijver
He! Mijn naam is Vince Keller en ben accountmanager van Textiel Services Rijnmond. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden via 0630481238 of vince@tsrbv.nl
Reactie plaatsen

Vrijblijvend advies over werkkleding kopen, wassen of repareren?